Dönüşte Oyuna Bekleriz

Öğretmenlerimiz Sinem AYDIN BOZKURT ve Yıldırım Kaan ÇELİK tarafından yürütülen eTwinning Projesi

18.05.2021 445

Günümüz çocukları bir çok bakımdan kurulu bir dünyanın içine doğmaktadır ve hazır oyuncak sektörü günümüzde çocukların hayal kurma becerilerinin önüne bir set çekmektedir. Bu durumdan hareketle bu proje; her gün çöp olarak düşündüğümüz bir çok şeyin aslında çöp olmadıklarına dikkat çekerek ve onlardan yeni imkanlar yaratmak vasıtası ile çocuklarda çevre bilinci oluşturmayı ve onların yaratıcı zekaları doğrultusunda kendi tasarımlarını ortaya koymalarını sağlamayı hedefliyor. Bu hedefler doğrultusunda ayrıca öğrencilerin eleştirel düşünme becerilerini geliştirmeyi ve kendi yaratımları ile üretime dahil olmaları hedefleniyor. Süreç dahilinde öğrencilerin belli periyotlarla belirlenen beş çeşit artık materyalden kendi oyuncaklarını yaratmaları bekleniyor. Oyuncak tasarlama süreci birbirinden farklı etkinlik deneyimleri ile okulda öğretmen ve evde veli rehberliğinde yapılıyor. Böylelikle öğrencilerin yaparak yaşayarak ve eğlenerek öğrenmeleri sağlanacaktır. Çalışmalarından dolayı öğretmenlerimiz Sinem AYDIN BOZKURT ve Yıldırım Kaan ÇELİK'e teşekkür ederiz.

18-05-202118-05-2021